Personeelsbehoud

Personeel koesteren: 5 Geweldige tips voor behoud

Als ondernemer weet je dat tevreden en gemotiveerde werknemers de drijvende kracht zijn achter het succes van jouw bedrijf. Je koestert jouw team en wil ze graag te laten merken dat je hun inzet waardeert. Het behoudt van personeel is in deze tijd misschien wel belangrijker dan we denken.

Maak Jouw Team gelukkig met onze hulp 

Daarom helpen we jou met creatieve manieren om werknemers te belonen en te verrassen. In onze blog delen we vijf geweldige tips om jouw personeel te behouden. 

1. Gepersonaliseerde relatiegeschenken 

Met een gepersonaliseerd geschenk laat je zien dat je echt tijd besteed hebt aan het uitzoeken ervan. Dat je jouw medewerker kent en weet wat aansluit bij persoonlijke interesses en voorkeuren. Dit is natuurlijk best lastig maar wij helpen je bij het selecteren van het perfecte geschenk. Er is voor ieder wat wils. 

2. Denk aan speciale gelegenheden 

Een verjaardag, jubileum of een andere speciale gelegenheid is het perfecte moment om jouw werknemers te verrassen met een attentie. Zo laat je zien dat je hun belangrijke mijlpalen op waarde schat door iets speciaals te doen. Dit zijn momenten die bijblijven. 

3. Plan onvergetelijke uitjes 

Het organiseren van leuke en boeiende uitjes voor je team versterkt het teamgevoel en je bouwt ook buiten het werk een band met elkaar op. Wij plannen onvergetelijke teambuilding -uitjes, workshops, sinterklaasfeest, kerstmarkten en activiteiten die perfect aansluiten bij jouw bedrijf.  

4. Laat je personeel meedenken 

Luisteren naar jouw werknemers is van cruciaal belang voor personeelsbehoud. Je krijgt zelf inzicht in wat er leeft op de werkvloer. Waar de behoeften en verwachtingen liggen. Bijvoorbeeld door het organiseren van een dagstart, een werkoverleg, voortgangsgesprekken en enquêtes. Op deze manier weet je wat de behoeften en verwachtingen van jouw werknemers zijn. Je begrijpt beter wat er speelt in het team en hoe je kunt bijdragen aan een positieve werkomgeving.  

5. Ga op workation of (buitenlandse) trip  

Je kunt zowel in Nederland als in het buitenland een workation organiseren. Tijdens een workation kun je doelen met elkaar stellen, werken in een inspirerende omgeving, elkaar beter leren kennen. En na werktijd is het tijd voor gave activiteiten met elkaar. Tegenwoordig wordt de balans tussen werk en ontspanning door werknemers goed bewaakt. Wanneer jij als werkgever een workations aanbiedt laat je zien dat jij die balans minstens zo belangrijk vindt. En dat maakt jou een aantrekkelijke werkgever, voor huidige en nieuwe werknemers. Collega’s hebben een gave gedeelde ervaring met elkaar waar nog lang over gesproken wordt. Lees hier meer over de Wellness Workation die wij twee keer per jaar organiseren.

Plan een kennismaking met ons in 

Met VA Matchmakers ondersteunen wij jouw bedrijf graag bij het behouden van waardevol personeel. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we kunnen bijdragen aan het behoud van jouw talentvolle personeel. Laten we samenwerken aan een gelukkig en gemotiveerd team dat klaar is om de uitdagingen van morgen aan te gaan! 

Liefs Myrna en Yvonne