Afbeelding bij blog

Werk jij al slimmer door je nieuwe collega ChatGPT?

Voor ons werk is het belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Eén van de meest veelbelovende innovaties op dit gebied is ChatGPT, een geavanceerd taalmodel ontwikkeld door OpenAI. Graag vertellen we waarom het een slimme zet is om als Virtueel Assistent optimaal te profiteren van deze krachtige tool en delen we aantal waardevolle tips. 

Wat is een prompt

Als je aan de slag gaat met ChatGPT kom je de term prompt veel tegen. Handig om even uit te leggen wat de betekenis van een prompt is: Het is een kort stukje tekst dat wordt gebruikt als startpunt voor de machine om vervolgens met een goede respons te komen. Het kan een vraag zijn, een onderwerp of een paar woorden die de machine stimuleren om een bepaald type respons te produceren. Hoe beter je een prompt uitwerkt, hoe beter de output is die je krijgt. 

Tijdbesparing en verhoogde efficiëntie

Als virtueel assistent is efficiënt werken fijn voor jezelf en jouw klant. ChatGPT kan helpen bij het automatiseren van veelvoorkomende taken en het beantwoorden van veel gestelde vragen. Dit bespaart je kostbare tijd. Zo kan ChatGPT bijvoorbeeld geautomatiseerd quotes in een Canva template plaatsen. 

Meertalige ondersteuning

Je kunt aan ChatGPT ook vragen om iets te vertalen in een andere taal. Dit opent nieuwe zakelijke kansen en hiervoor hoef je niet meer een extern iemand aan te wijzen.  

Zo kun je voor een klant bijvoorbeeld in meerdere talen een menukaart of flyer ontwerpen. 

Hulp bij ideeën verzamelen

Aan ChatGPT kun je heel veel vragen stellen. Bijvoorbeeld kun je bij helpen met 12 verschillende blog ideeën om te schrijven als virtueel assistent? Kun je een creatief onderwerp verzinnen voor deze nieuwsbrief? Kun je mijn geschreven tekst inkorten naar 500 woorden? Kun je mijn tekst zakelijk/enthousiaster schrijven? 

Samen brainstormen

Soms voelt ChatGPT net als een extra collega. Je kunt samen brainstormen over een winactie, wat een leuke giveaway is, wat de trends bij relatiegeschenken zijn. 

Hulp bij het schrijven van nieuwsberichten, blogs en persberichten 

Laat ChatGPT concepten genereren voor e-mails, nieuwsbrieven en blogs die je kunt versturen naar je klantenbestand of op je website kunt plaatsen. Het kan je helpen bij het schrijven van aantrekkelijke en klantgerichte communicatie. ChatGPT biedt ook assistentie bij het opstellen van effectieve persberichten om aandacht van journalisten en media te vragen. 

Evenementplanning 

Gebruik ChatGPT om je te helpen bij het maken van een gedetailleerde agenda en planning voor een evenement. Je kunt door hulp een draaiboek laten maken met specifieke taken en activiteiten. Hulp vragen voor de communicatie om nuttige informatie te verstrekken aan de deelnemers, denk aan locatiegegevens, een uitnodiging, programma updates en beantwoorden van veel gestelde vragen. 

Maak een bestandje over je klant 

Wanneer je voor meerdere klanten werkt is het slim om een bestand te maken met basisinformatie. Deze informatie kun je dan inzetten als prompt en dan hoef je dit niet elke keer opnieuw te schrijven om input te krijgen. 

Blijf zelf goed checken en meedenken  

ChatGPT wordt continu getraind en geüpdatet. Waardoor het steeds beter wordt in het begrijpen en beantwoorden van vragen. Aarzel niet om ChatGPT in te zetten en te profiteren van de vele voordelen die het te bieden heeft. Er is nog zoveel meer mogelijk, kijk goed naar je eigen werkzaamheden en bedenk goed wanneer en waarmee ChatGPT jou zou kunnen ondersteunen. Belangrijk is wel neem zeker niet alles letterlijk over, blijf zelf nadenken en schrijven in de stijl van je klant. 

Wij hebben zelf een masterclass gevolgd bij Danie van Styn Van Project –D. Wil jij ook tijd besparen, jouw bedrijf laten groeien en beter inspelen op de behoeften van jouw klanten en volgers.

Volg dan zeker deze training. https://ikzeggewoondoen.plugandpay.nl/redirect?url=projec-d.nl/&affiliate=yvonne-ursem 

Liefs Myrna en Yvonne