Events - VA Matchmakers

Verschil tussen een VA en Freelancer 

Weet jij het grootste verschil tussen een freelancer en een Virtueel Assistent? 

Nog steeds merken wij dat de term Virtueel Assistent minder bekend is dan ZZP ‘er, freelancer of interimmer. Best wel logisch, want een aantal jaar geleden wisten wij het zelf ook niet. Daarom nemen we je graag even mee in de verschillen. 

Wat is een Interimmer:

Een interimmer is een ondernemer die zelfstandig werkzaamheden uitvoert op locatie van de klant. Vaak is dit een opdracht voor een langere periode en werkt een interimmer voor één bedrijf tegelijkertijd en heeft een bepaalde expertise. 

Wat is een Freelancer: 

Een freelancer is ook een zzp’er. Een freelancer verkoopt haar diensten aan klanten. Het kan zijn dat de persoon zich verhuurt aan andere bedrijven. Vaak werken ze op locatie van de klant. Ook dit zijn vaak langere periode, of bijvoorbeeld het vervangen van een zwangerschapsverlof. Bijvoorbeeld een communicatieadviseur. 

Maar er zijn ook freelancers die vanuit hun eigen kantoor werken en klanten helpen met hun diensten. Bijvoorbeeld een webdesigner die websites bouwt voor haar klanten. Ook hier zie je vaak een expertise en specialisatie terugkomen. In het geval van ons voorbeeld dus websites bouwen en onderhouden. 

Wat is een Virtueel Assistent: 

Een Virtueel Assistent (VA) helpt ondernemers/bedrijven vanuit een eigen locatie. Dit kan vanuit huis, een flexplek of zelfs vanuit het buitenland. Een VA werkt meestal voor meerdere klanten tegelijk, kan een bepaalde expertise aanbieden maar ook allround zijn.  

Oké en wat is nu het verschil? 

Ja nu komt het. Het grote verschil is eigenlijk dat een Virtueel Assistent voornamelijk op afstand werkt. Vaak meerdere expertises aanbiedt en tegelijk voor meerdere ondernemers werkt.  

De werkwijze van VA Matchmakers 

Wij vinden persoonlijk eigenlijk niet dat er echt grote verschillen zijn. Maar dat komt ook omdat wij als VA’s graag bij onze klanten op bezoek gaan en ook op locatie werken. Wij vinden VA’s, freelancers, ZZP’ers en interimmers allemaal ondernemers, die op hun eigen manier hun werk indelen.  

Het is juist mogelijk om op verschillende manieren mensen in te huren of je bedrijf op te zetten en dit te doen zoals jij het wilt. Welke naam je het ook geeft.   

Wil je ook samenwerken met een Virtueel Assistent?

Benieuwd hoe wij ons ondernemerschap vormgeven? En kijken welke werkzaamheden wij voor jou bedrijf kunnen oppakken? Neem contact met ons op en het maakt ons niet uit hoe je ons noemt 😉 

Liefs Myrna en Yvonne